I JobOffice på kontoret, gå til systeminnstillingene, og velg menyen ‘PocketLink’ og deretter ‘programvare’. På menyen til høyre finner du informasjon om hvilken adresse (URL) du skal skrive inn i nettleseren på din mobil eller nettbrett. Merk at nettadressen som fremkommer, kun gjelder for ditt firma. Dette for at du skal få installert den versjonen av PocketLink, som passer for den JobOffice-versjonen du har installert på kontoret.

Start nettleseren på mobil/nettbrett, skriv inn nettadressen – og trykk ‘gå til’. (du trenger ikke å skrive http:// i adressen – det holder med joboffice.no og de bokstavene etterpå). Installasjonsprogrammet for JobOffice PocketLink, vil da bli lastet ned til ditt nettbrett.

For å finne det nedlastede installasjonsprogrammet, sveiper du med finger fra toppen og loddrett nedover. Du vil da se installasjonsprogrammet på en meny som heter varslinger, filen heter «com.holte.pocketlink-Signed.apk». Klikk på denne filen, velg ‘Installer’ på neste meny.

Programvaren vil da bli installert. Dersom du ikke finner installasjonsfilen, kan du også finne den ved å klikke på ikonet ‘mine filer’, og gå til katalogen som heter ‘Download’ og starte installasjonsfilen derfra.

Når installasjonsprogrammet er ferdig, klikker du på ‘Åpne’. (du vil også finne et ikon for JobOffice på menyen ‘programmer’, JobOffice PocketLink kan senere startes derfra).